Uw computer opschonen? Computerhulp Alkmaar helpt!

Raakt uw computer voller en voller? Vaak merkt u dit omdat de pc trager wordt en u onvoldoende ruimte heeft om nieuwe programma’s te installeren. Door de computer eens in de zoveel tijd op te schonen maakt u weer ruimte vrij.

1

Maak een back-up en herstelpunt

Voordat u bestanden gaat verwijderen is het verstandig een back-up te maken van belangrijke documenten, bijvoorbeeld door ze op een USB te zetten of in de cloud (bijvoorbeeld Dropbox, Google Drive, of Microsoft OneDrive). Maak ook een herstelpunt op uw pc zodat u eenvoudig terug kunt gaan mocht u per ongeluk iets belangrijks verwijderen.

2

Verwijder overbodige programma’s

Elk programma wat op de computer staat kost geheugen. Dit maakt de pc trager. Door programma’s die u niet gebruikt te verwijderen maakt u dit geheugen weer vrij. Verwijder alleen programma’s die u kent, want sommige programma’s zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van de computer.

3

Verwijder onnodige documenten

Kijk even in uw Documenten map. Hier staan alle teksten, foto’s en andere bestanden die u zelf heeft gemaakt of opgeslagen. Moet alles hierin nog bewaard blijven? Als u veel foto’s heeft kunt u deze ook opslaan op USB of in de cloud. U kunt de foto’s dan uit uw Documenten verwijderen zodat u de ruimte op de pc vrijmaakt.

4

Verwijder extra antivirusprogramma’s

Een antivirusprogramma is belangrijk om uw computer veilig te houden, maar méér is in dit geval niet beter. Als u twee of meer antivirusprogramma’s heeft draaien kan dit de pc langzamer maken. Is dit het geval, verwijder dan de extra antivirusprogramma’s.

5

Verwijder uw browserhistorie en cachegeheugen

Als u online bent slaat de computer gegevens op van elke website die u bezoekt. Na verloop van tijd vergt dit behoorlijk wat ruimte. Door de geschiedenis en de cache te legen gooit u al deze bewaarde data weg.

6

Update het besturingssysteem, de grafische kaart en software

Updates voor onder meer het besturingssysteem, de grafische kaart en belangrijke software maakt uw computer vaak niet alleen sneller, het helpt ook uw computer beter te beveiligen tegen ongewenste virussen.

7

Gebruik handige programma’s voor het opschonen

Er zijn meerdere gratis programma’s die u kunt gebruiken bij het opschonen van uw computer. Dat zijn bijvoorbeeld CCleaner, Malwarebytes en HitmanPro. Deze verwijderen alle ongebruikte bestanden en data evenals schadelijke virussen, spyware en adware. Installeer en gebruik deze programma’s alleen als u weet wat u doet.

Uw computer door ons laten opschonen?

Dat doen we graag voor u. We komen bij u langs of u brengt de computer bij ons. Maak een afspraak, dan leggen we u precies uit hoe het werkt.

0